Нестеров и Радулова с победи на двойки в САЩ

Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст

Пьотр Нестеров TK "Черно море Елит ", гр.Варна и Дария Радулова ТК "Августа Траяна", Стара Загора се класираха за четвъртфиналите в турнирите по двойки до 14 год. на "Eddie Herr" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст.

В надпреварата по двойки при юношите Несторов и Бенжамин Киттаи от САЩ победиха с 6:1, 3:6, 10:5 американците Ласаняк и Ченг. За място на полуфиналите Несторов и Киттаи ще играят срещу вторите поставени Арваро Меза от Еквадор и Франсиско Ламас от Венецуела.

При девойките поставените под №2 Дария Радулова и Селин Сепкен от Турция се наложиха със 7:5, 6:1 над японките Кубо и Обата. Следващите съпернички на Радулова и Сепкен ще бъдат поставените под №5 американки Лейдън Геймс и Али Гретковски,съобщи БФ Тенис.

Днес в турнира на сингъл при девойките Дария Радулова ще играе на четвъртфинал. Дария ще се изправи срещу първата поставена Хина Иноуе от САЩ. До момента Радулова записа три убедителни победи без загубен сет.

Българските таланти са водени от треньорите Даниел Ангелов и Александрина Колева.

Заради отличното си представяне през годината Българската федерация по тенис финансира участието на поредица турнири в САЩ, сред които "Eddie Herr" и "Orange Bowl" на състезателите Пьотр Нестеров и Дария Радулова и на треньорите Даниел Ангелов и Александрина Колева.