Синоптик: Средните температури през декември ще са по-ниски от обичайните

Общество

30-11-2017, 08:02

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очаква се температурите през декември да са малко по-ниски от климатичните норми

Най-ниските температури ще достигнат -15 градуса

През следващите няколко дни под въздействието на средиземноморски циклони, които ще минават през България, ще има повече валежи. През следващото денонощие снежната покривка ще се топи. В петък се очакват валежи с количества от 50-60 л/кв. м. Това обясни в ефира на Нова Телевизия синоптикът от БАН Красимир Стоев, който направи месечна прогноза за времето до края на 2017 г.

Средните температури през декември ще са по-ниски от обичайните. Най-ниските стойности ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. По Черноморието – минус 7. Най-високите ще бъдат между 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие на месеца ще има повече дъжд и облаци. Към 4-5 декември от север ще нахлуе студен въздух и дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат.

През второто десетдневие на декември времето ще остане динамично. Около 12-13-и отново се очакват значителни валежи, предимно от сняг. Ще има ново понижение на температурите.

През третото десетдневие, когато са и коледните и новогодишни празници, ще има относително повишение на температурите около 25 декември. Не са изключени превалявания от сняг.