ЕС повишава защитата на интелектуалната собственост в блока - bulgaria.utre.bg

ЕС повишава защитата на интелектуалната собственост в блока

30 ноември 2017, 06:00 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Приетите мерки включват засилване на борбата срещу фалшифицирането и пиратството

Европейската комисия представи инициативи за по-ефикасни действия срещу нарушенията на правата върху интелектуалната собственост. Залагат се мерки за производството по трансгранични съдебни спорове и справянето с проблема с внасяните в ЕС фалшифицирани или пиратски стоки.

Тези стоки представляват 5 % от общия обем на внасяните в ЕС стоки и възлизат на стойност 85 млрд. евро. Комисията също така насърчава преговорите за лицензии, които са справедливи и балансирани и възнаграждават предприятията за техните иновации, като същевременно позволяват и на други субекти да използват технологията, за да създават иновативни продукти и услуги.

Приетите мерки включват засилване на борбата срещу фалшифицирането и пиратството. Гарантиране на еднакво високо равнище на правна защита и предсказуема съдебна рамка в целия ЕС. Насърчаване на промишлеността да се бори с нарушенията на ПИС. Намаляване на обема на фалшифицираните продукти, които достигат до пазара на ЕС. Създаване на справедлива и балансирана система за патентите от съществено значение за стандарт.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета