450 деца от София се докоснаха до магията на волейбола

Малките състезатели по волейбол бяха на възраст между 10 и 12 години

Рекордно участие и изключително голям интерес отбелязаха училищата в София, като близо 450 деца участваха на осмия фестивал по мини-волейбол, който бе организиран от Столична община, със съдействието на Българска федерация по волейбол и Национална спортна академия.
 
Малките състезатели по волейбол бяха на възраст между 10 и 12 години, от 30 столични училища разпределени в 42 отбора за момичета и момчета. Участниците имаха възможност не само да се докоснат до магията на волейболната игра, но и да получат първите си напътствия от техните кумири – известни наши волейболисти – Владимир Николов, Смилен Мляков и други състезатели.
 
 
Надпреварата се проведе в залата на Национална спортна академия „Васил Левски“, като бяха осигурени отлични условия за децата, както  и професионален съдийски екип за срещите, съобщи БФ Волейбол.
 
 
Всички участници получиха от Столична община много подаръци и награди – топки за всяко училище, медал за всяко дете. Българска федерация по волейбол осигури за всяко участващо училище във фестивала по една топка за мини волейбол.
 
 
 
Събитието се превърна в един от най-мащабните волейболни надпревари за ученици, като също бе и част от инициативата - София Европейска столица на спорта – 2018 година.