Икономист: Това, което обуславя бедността, на първо място е лошото образование - bulgaria.utre.bg

Икономист: Това, което обуславя бедността, на първо място е лошото образование

29 ноември 2017, 10:05 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Смолян е градът, който показва, че може да има добри примери в образованието освен София

„Това, което обуславя бедността, на първо място е лошото образование. Една пета от хората в Сливен, получават двойки на матурата по български език и литература. Когато ти е слабо образованието, ти е слаб и пазарът на труда. Липсва натрупване на инвестиции в Сливен, въпреки че има няколко примера”, коментира в ефира на Нова Телевизия Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

По думите му Сливен, Кърджали, Пазарджик са региони, в които има проблеми в образованието.

„Смолян е градът, който показва, че може да има добри примери в образованието освен София. Там има повече деца в училище, но в класовете се падат по-малко деца на един учител”, добави Петър Ганев.

Коментарът идва след изследването на Института за пазарна икономика и Региостат. В него София остава областта с най-силна икономика. Областите Габрово, Стара Загора, Варна и Русе също се характеризират с много добри икономически показатели.

В дъното по икономическо развитие се нареждат областите Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали, като общото между тях е, че всички те страдат от липса на частни инвестиции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета