Н. Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване на атмосферния въздух - bulgaria.utre.bg

Н. Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване на атмосферния въздух

28 ноември 2017, 19:59 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МОСВ

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари

Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в България бяха представени днес от министъра на околната среда и водите Нено Димов на работна среща с европейския комисар по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела в Брюксел, предава пресслужбата на МОСВ.

В срещата участваха зам.-министрите на енергетиката Жечо Станков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-кметовете по екология на София – Йоана Христова, на Бургас – Руска Бояджиева и на Асеновград – Петър Бояджиев.

Министър Димов информира комисар Вела, че мерките са дискутирани и подкрепени на високо политическо ниво на конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух“ през миналата седмица в София. Беше договорено в най-скоро време да бъде изработен график за прилагането им.

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари. Проблемът ще бъде дискутиран и на конференция за екоиновации и чистота на въздуха под патронажа на Българското председателство през февруари в София.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета