Тома Биков: Парламентът не е аналитичен център, а законодателен орган

Политика

28-11-2017, 16:35

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЕНП: Не е моментът преди председателството да се внася вот на недоверие

БСП искат вот на недоверие само заради самия вот, само ще загубим пленарно време

Днес разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням й, че НС не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако имат предложения за законодателни промени обявихме,ч е ще ги подкрепим, свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии, каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма. Анализи на Прехода няма как да внесем. Това каза на брифинг в Народното събрание в отговор на заявката на БСП за внасяне на вот на недоверие към управляващите след окончателното гласуване на бюджета, предаде Агенция „Фокус“.

„Иначе можем да анализираме дълго, готови сме и да анализираме“, коментира той.

„Г-жа Нинова обяви, че имали Консултативен съвет, който ще пише текстове за целия Преход, до момента не сме получили никакви текстове“, заяви Тома Биков.

„На пресконференцията на БСП бяха хвърлени безпочвени твърдения и коментари по отношение на ГЕРБ“, посочи той. „За това, че сме се молили за коалиция с БСП- обявихме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС преди изборите. За разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого могат да управляват“, обясни Тома Биков и допълни, че държавата функционира и без Деница Златева като министър на Българското Председателство и Корнелия Нинова като председател на парламента.

„Отдавам емоциите на БСП на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Биков коментира и вота на недоверие. "Това е вот заради самия вот и толкова. Те не знаят каква е темата, обаче искат вот на недоверие", каза той.

„Това е сбъркана стратегия. Би трябвало да има някакъв сериозен проблем, изначално да знаят къде е проблемът и тогава да внесат вота“, посочи депутатът. „Ей така си внасяме вотове и после мислим за какво“, коментира Тома Биков.

„Ще се загуби пленарно време, вместо да вършим сериозна работа, ще слушаме пак тежки речи от кръжоци по художествено слово“, каза още депутатът от ГЕРБ.