Цв. Цветанов: Демонтаж на сегашната коалиция няма да има

В края на мандата кабинетът „Борисов 3“ ще отчете много успехи и добри политики

„Никога не е имало разговори за съвместно управление с БСП”, каза в ефира на Нова Телевизия Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ. По думите му това е поредният опит за вменяване на фалшиви новини.

На въпрос дали, след като няма декларация за отказ за управление с ДПС, каквато има за левицата, може Движението да се монтира към ГЕРБ, Цветанов категорично заяви, че такава възможност няма и добави, че демонтаж на сегашната коалиция няма да има.

Цветанов заяви убедено, че в края на мандата кабинетът „Борисов 3“ ще отчете много успехи и добри политики. „ Бойко Борисов е истински лидер на нашата партия“, категорично заяви още Цветан Цветанов относно това защо няма повече кандидати за лидерския пост в ГЕРБ.

„Изпълнителната комисия и контролната комисия нямат много различни функции. Те се занимават с работата в партията. От тази гледна точка премиерът прецени, че може да направи Главчев председател в контролната комисия, отколкото да е просто позиция в изпълнителната”, обясни Цветанов относно очакванията Димитър Главчев да бъде възмезден за подадената оставка като стане част от изпълнителната комисия.

"Ангажиментите в правосъдното министерство са много големи затова и Цецка Цачева е извън изпълнителната комисия. На нейно място е госпожа Дариткова", добави зам.-председател на ГЕРБ.