Климатолог: Очаква се дъждът да се обърне на сняг

Общество

27-11-2017, 08:09

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

От началото на декември ще има редуване на ясно и облачно време

Можем да кажем, че зимата дойде, ще имаме сняг, ще имаме температури около нулата, прогнозира за БНТ климатологът Христо Попов.

Очаква се дъждът да се обърне на сняг по-късно днес. Във вторник (28 декември) ще имаме снежна покривка, която към сряда вероятно ще се разтопи. В сряда циклонът, който причинява валежите ще си отиде и време ще се изясни у нас. В останалата част на Балканите ще се задържи облачно.

"От началото на декември ще има редуване на ясно и облачно време. Няколко циклона се очаква да преминат през нашата страна. Няма да има резки застудявания с много ниски температури", прогнозира още Попов. Максималните температури ще бъдат малко над нулата до средата на декември.

"В петък (1 декември) очакваме да се формира нов циклон, който ще оказва влияние върху валежите. На 3 и 4 декември отново ще очакваме снеговалежи", прогнозира Попов.

На 5 декември температурите ще са около нулата, вечерта се очаква рязко застудяване около -5 в цяла Западна България.

Циклонът на 8-ми декември вечерта ще обхване цялата страна и ще има валежи. Той посъветва студентите да бъдат подготвени за студено време и валежи. Зимни гуми задължително за пътуващите.

Около 9-и се очаква сняг в цялата страна.