Борисов и Ердоган проведоха телефонен разговор - bulgaria.utre.bg

Борисов и Ердоган проведоха телефонен разговор

27 ноември 2017, 06:48 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МС

Двамата обсъдиха изграждането на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата дадоха висока оценка на развитието на отношенията между България и Турция и сътрудничеството в рамките на НАТО, както и за запазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз.

Коментиран беше ходът на изграждането на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да гарантират енергийна независимост на страната ни. Разговорът по тези теми ще бъде продължен при предстоящото посещение на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган посочи, че визитата в България на министъра на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба за участие в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на отношенията в сектора на земеделието и животновъдството, както и на селскостопанската наука.

Ердоган поздрави Борисов за преизбирането му начело на партия ГЕРБ и посочи, че неговото лидерство е гаранция за добрите отношения между двете страни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета