П. Димитров: За синдикатите не е важно кой управлява, а как управлява

Очаквах истеричната реакция на БСП за фронтална атака срещу властта при внасянето на бюджета

Както знаете за синдикатите не е важно кой управлява, а как управлява. Мястото на синдикатите сега е да формулират конкретни искания на хората на труда, да ги формулират чисто прагматично и да търсят решаването им с която и да е политическа сила. Това заяви в ефира на Канал 3 Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Той сподели още, че е очаквал сегашното ожесточаване на политическата борба между управляващите от ГЕРБ и опозицията, начело с БСП.

"Очаквах тази радикална истерична реакция на опозицията и в частност на БСП за една фронтална атака срещу властта при внасянето на бюджета, която хората на труда наблюдават отстрани", заяви Пламен Димитров.

"Хората искат решаване на проблемите си, а другото е повече нещо като цирк, а май истинското нещо, което искат, е пари. Нашите конкретни искания за заплати бяха формулирани далеч преди внасянето на бюджета в НС и на 27 октомври, когато заседаваше тристранния съвет, нашата демонстрация (на КНСБ) направихме точно тогава, за да напомним на властта за нашите искания", отбеляза шефът на КНСБ.

"На нашия протестен митинг нямаше викове за оставки, за горе и долу. Ние продължаваме да формулираме искания на масата на преговорите с министъра на финансите. Макар и да е с малко натиск - 10 000 души на митинга бяхме само от КНСБ, нямаше от Подкрепа.

"И ето, веднага след това премиерът Борисов заяви, че замразява, а после изтегли предложението за болничните - ето едно непосредствено действие от нас".

Време е да спрем някои изречени в кресчендо анонси и да седнем на масата заедно с бизнеса, без правителството, каза накрая президентът на КНСБ Пламен Димитров.