Бойко Борисов е преизбран за председател на ГЕРБ

Жосеф Дол изпрати поздравленията си на премиера

Премиерът Бойко Борисов бе преизбран за председател на ПП ГЕРБ. По случай преизбирането му председателят на ЕНП Жосеф Дол изпрати поздравителен адрес до министър председателя:

Уважаеми г-н председател,
Уважаеми г-жи и г-да заместник-председатели,
Уважаеми г-жи и г-да министри,
Уважаеми г-жи и г-да народни представители,
Уважаеми г-жи и г-да кметове и общински съветници,
Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ,
Скъпи Бойко,

За мен е чест и истинско удоволствие да те поздравя за поредното преизбиране като председател на партия ГЕРБ, за което нямам никакво съмнение, че ще се случи днес.

С трите мандата като премиер за по-малко от десетилетие, ти се превърна в безспорно най-успешния съвременен български политик, а ГЕРБ се утвърди като най-значимата политическа сила не само в дясно-центристкото пространство, но и като цяло в България. През този период икономиката на страната ви нарасна значително, инфраструктурата бе видимо обновена и качеството на живот на българите се подобри чувствително.

Същевременно ГЕРБ не изневери в нито един момент на ценностите на европейската десница. Кризите за Европа идваха и си отиваха, но като лидер, ти не допусна нито залитането към национал-популизма, нито подхлъзването по левичарските призиви за лудо харчене, водещо до дългови спирали.

Приятелю, знам колко трудно ти е в личен план да защитаваш тази балансирана позиция вече толкова дълго време.

За Европейската народна партия е истинско богатство, че имаме толкова силен лидер в своите редици. С твоя авторитет, мъдрост и диалогичност, ти внасяш спокойствие в целия Югоизточен регион на Европа. Благодарение на твоята визия и активната роля за европейската перспектива пред Западните Балкани, трайният мир в района изглежда по-възможен от когато и да било.