Куба гласува на първите избори след смъртта на Фидел Кастро - bulgaria.utre.bg

Куба гласува на първите избори след смъртта на Фидел Кастро

26 ноември 2017, 14:14 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Гласува се за депутати в местните органи на властта

Кубинските избиратели участват в първия етап от всеобщите избори. Над осемте милиона жители на островната държава се отправят до урните за пръв път след смъртта на водача на революцията Фидел Кастро преди една година.

Гласува се за депутати в местните органи на властта – общинските съвети, което е първа стъпка към подновяване на състава на регионалните парламенти, а след това и на националния еднокамарен парламент. В края на февруари 2018 г депутатите от новоизбраното Национално събрание ще определят председателя на Държавния съвет – държавният и правителствен ръководител.

От 2008 г този пост заема Раул Кастро, заменил по-възрастния си брат Фидел. 86-годишният Раул Кастро неведнъж е заявявал, че сегашният му петгодишен мандат начело на страната, изтичащ през февруари 2018 г, ще е последен за него. Като най-вероятен негов приемник е сочен 57-годишният първи заместник-председател на Министерския съвет на Куба Мигел Диас Канел.Коментари (1)

Потребител
муспи
Демокрацията най после дойде! Най напред жилищтния фонд ще се приватизира, ще го изкупят кубинските миячи на клозети в САЩ, и един наем ще скочи от - в български измерения 4лв. на една средна заплата, - ако работиш де. За здравеопазване и образование да не говорим - който си е [ още... ]
27 ноември, 20:49 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета