Борисов за Брекзит: Ние сме длъжни да вървим напред - bulgaria.utre.bg

Борисов за Брекзит: Ние сме длъжни да вървим напред

24 ноември 2017, 16:32 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър МС

В срещата участват лидерите от ЕС и държавните ръководители на Армения, Азербейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна

По време на петата среща на Източното партньорство в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че за България, като външна граница на Европейския съюз, е важно колкото се може повече държави да спазват правилата, предава БНТ.

В срещата участват лидерите от ЕС и държавните ръководители на Армения, Азербейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. По думите на Борисов, България е приятел с всички тези държави и Източното партньорство ще продължи и по време на българското председателство.

На 11 декември българският премиер ще посети Лондон за среща с Тереза Мей, на която ще обсъдят бъдещите двустранни отношения, след като Великобритания напусне ЕС. Борисов коментира и политическата криза в Германия.

"Надали има някой, който да не осъзнава, че излизането на Великобритания ще е зле за ЕС, да излезе една от най-мощите икономики не е добър факт, но така са решили, това са гласували. Ние сме длъжни да вървим напред. Затова подобни на днешния съвет срещи, когато се разширява периферията, когато има възможност за по-добър и стокообмен, и повече държави да предмета европейските ценности. Колкото диалогът и компромисът е факт, мисля, че това е добре за ЕС. Сега с Ангела се прегърнахме да и дам кураж, дано съставим правителството, защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва", коментира премиерът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета