Тереза Мей нарече Русия враждебна държава

Свят

24-11-2017, 14:08

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чехия призова за край на санкциите на ЕС срещу Русия

Хакерските действия на Москва и разпространяваните от Кремъл "фалшиви новини" са "опит за пораждане на разногласия в Запада"

Британският премиер Тереза Мей предупреди европейските лидери да останат "бдителни" към заплахата от "враждебна" Русия, информират АФП и други медии.

Тя обвини Москва, че се опитва да дестабилизира континента. "Трябва да бъдем бдителни към действията на враждебни държави като Русия, които заплашват потенциалното развитие на източните съседи и които се опитват да разкъсат на части колективната ни мощ", подчерта лидерът на Обединеното кралство.

"Очаквам днес да подновим ангажиментите на европейските страни за взаимодействие, за да се противопоставим заедно на тези предизвикателства в областта на сигурността и развитието", изтъкна тя, цитирана от Скай нюз.

Мей подчерта, че хакерските действия на Москва и разпространяваните от Кремъл "фалшиви новини" са "опит за пораждане на разногласия в Запада".

Днес лидерите на страните членки на ЕС и на шест бивши съветски държави се събират в Брюксел, за да обсъдят задълбочаващите се връзки и влиянието на Русия над тях. ЕС се опитва да помогне на Украйна, Грузия, Молдова, Армения, Азербайджан и Беларус да се преборят с корупцията, да подобрят върховенството на закона и да модернизират икономиката си.