Парламентът заседава при закрити врати за делото ЕК срещу БЕХ

Политика

24-11-2017, 10:53

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Булгаргаз" поиска увеличение от близо 5% на природния газ

Поради липса на други точки в дневния ред, депутатите не заседават

Парламентът заседава при закрити врата, след като беше внесена извънредна точка в дневния ред, свързана с делото на Европейската комисия (ЕК) срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ). То е за възможна злоупотреба с господстващо положение на газовия пазар от страна на дъщерните му държавни дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, съобщава БНР.

Проектът за решение за предприемане на необходимите действия за приключване на делото е по искане на народните представители от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев.

По време на закритото заседание народните представители с пълно единодушие са гласували в подкрепа на приключването на делото без признаване на нарушенията, за които се твърди, и без поемане на отговорност за тях, включително относно евентуална финансова санкция.

С решението Народното събрание възлага на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме всички необходими действия за защита на интересите на страната ни и на дружествата Български енергиен холдинг, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, в това число и действия за обжалване на евентуално забранително решение.

Закритото заседание се наложи заради цифрите, които са били изложени по време на това заседание, които не са достояние на медиите.

Поради липса на други точки в дневния ред, депутатите не заседават, а в 11.00 часа започва редовният петъчен парламентарен контрол.