Българските компании ще работят по-лесно на македонския пазар - bulgaria.utre.bg

Българските компании ще работят по-лесно на македонския пазар

24 ноември 2017, 10:11 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Истинските ползи са в това да изградим добри отношения, да няма бариери пред търговията, да няма пречки за осъществяване на инвестиции

По-лесно ще се подпомага една българска компания, която иска да намери своето място на македонския пазар. Това каза в ефира на БНТ Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиции по повод подписания вчера Меморандум за сътрудничество между Българската агенция по инвестиции и Инвест Македония.

"Истинските ползи са в това да изградим добри отношения, да няма бариери пред търговията, да няма пречки за осъществяване на инвестиции. Това би създавало заетост, която дава възможност за повишаването на доходите на всеки един от нас", обясни Янев.

Изпълнителният директор на Агенцията по инвестиции съобщи, че през тази година се очаква свеж капитал в размер на над 400 млн. лв. който да разкрие потенциал за нови над 6 000 работни места. Той допълни, че с икономическото министерство застават зад 23 сериозни проекта, които са на обща стойност над 300 млн. лв. с потенциал да разкривят нови 5 000 работни места.

Той каза, че темата, която ще бъде във фокуса по време на Българското европредседателсво за тях, ще бъде "Инвестиции". Сред тях ще бъде и по-нова стратегия за индустриализация на Европа, която да минава през привличане на инвестиции, генериране на нови високотехнолгични продукти.", каза още той.

"Нашето виждане по време на европредседателството е да изострим вниманието за това какво може България, да им покажем добрите примери, а те определено съществено. Те могат да бъдат намерени в Тракия - икономическа зона", коментира Стамен Янев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета