Н. Ангелкова: Коалицията с Обединените патриоти е стабилна

Общество

24-11-2017, 10:00

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Н. Ангелкова: Няма да предложа крайна забрана за преместваемите обекти по плажовете

Поканили сме всички заинтересовани организации, които са изразили мнение по въпроса с преместваемите обекти

Нямаме проблем нито с коалицията, нито с вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви за Нова Телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя коментира разминаването на позициите си със Симеонов във връзка с преместваемите обекти по Южното Черноморие. Преди дни той заяви в телевизионно интервю, че на общественото обсъждане на въпроса са били поканени "мутренски групировки, които държат най-доходните плажове".

Министърът отхвърли това обвинение с аргумента, че на последната дискусия са присъствали организации като КРИБ, АИКБ, Съюзът на собствениците в "Слънчев бряг" и политици: "Поканили сме всички заинтересовани организации, които са изразили мнение по въпроса. И 90% от тях са абсолютно против пълното премахване на преместваемите обекти".

"Министерството на туризма още със самото си създаване винаги е прокламирало, че трябва да има специален статут на националните курорти, че трябва да има ред. Но не и да има пълна забрана за преместваеми обекти на всички плажове. Това тотално ще доведе до абсолютно различно предлагане на туристическия продукт", уточни Ангелкова.

По повод апетитите към властта, които ДПС открито изяви, тя беше категорична, че управляващата коалиция е стабилна и правителството ще изкара 4-годишния си мандат.