Партията на Пучдемон иска преговори с испанското правителство - bulgaria.utre.bg

Партията на Пучдемон иска преговори с испанското правителство

24 ноември 2017, 09:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pexels

Половината членове на каталунското правителство са в ареста за бунт

Сепаратистката партия на отстранения премиер на Каталуния Карлес Пучдемон обмисля да заложи на преговори с испанската държава, отказвайки се от едностранно скъсване. Това съобщи главният координатор на партията Марта Паскал, цитирана от Франс прес.

„Необходима е двустранност“, каза тя и така потвърди информациите на испански медии, според които двете основни партии, настояващи за независимост на Каталуния – Републиканската левица на Каталуния и Каталунската демократическа партия на Пучдемон – обмислят да се откажат от плановете за едностранно отделяне.„Липсват ни някои неща за независимостта“, каза Паскал. Едно от тези неща според нея е необходимостта мнозинството, подкрепящо независимостта, да се увеличи.

След като на 27 октомври каталунският парламент гласува за едностранно обявяване на независимост на Каталуния, последва реакция на Мадрид, който постави под пряк контрол автономната област. Половината членове на каталунското правителство са в ареста за бунт, но партиите, настояващи за отцепване на областта, приеха да участват в предсрочните регионални избори на 21 декември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета