Борисов се ангажира за разрешаването на конфликта с Евролигата

Спорт

23-11-2017, 20:44

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев се срещна с Франко Барези

Министър Кралев връчи почетни медали на ММС на световните шампиони по ММА

Министър Кралев в Брюксел: Борбата с допинга е и част от борбата с корупцията в спорта

Министър Кралев повдигна темата за FIBA

Красен Кралев бе първият министър, който представи приоритетите на Българското председателство пред Съвета на ЕС

Борисов и Красен Кралев откриха реновираната зала „Асикс Арена“

Министър Кралев ще участва в работна среща на ръководството на Световната антидопингова агенция в Сеул

Борисов в Македония: Днешната среща е доказателство за развитието на отношенията ни

Бойко Борисов: Оптимист съм за българското председателство (видео)

Започна срещата между премиера Борисов и председателя на ЕП Антонио Таяни

Борисов в УНСС: Оптимист съм за чакалнята на еврозоната, работим усилено и се надявам да се случи

Премиерът обсъди с представителите на световната баскетболна централа конфликта в европейския баскетбол между ФИБА и Евролигата

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман и Коста Илиев - мениджър в департамента „Национални федерации“ на ФИБА Свят. На разговора присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на “Лукойл Академик” Валентин Златев.

Премиерът Борисов обсъди с представителите на световната баскетболна централа конфликта в европейския баскетбол между ФИБА и Евролигата. Несъгласуваността в спортните им календари не позволява на националните състезатели, участващи в мачовете от Евролигата, да се включат в квалификациите на националните си отбори за Световната купа през 2019 г. и Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Патрик Бауман и Коста Илиев поискаха съдействие от българския министър-председател за разрешаване на казуса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Бойко Борисов пое ангажимент да обсъди въпроса с премиерите на държавите членки на ЕС и посочи, че по време на ротационното ни председателство ще бъдат положени максимални усилия за намиране на решение от създалата се конфликтна ситуация.

Министър Кралев изтъкна, че лично той е повдигнал въпроса, който бе разгледан, и по време на работна среща на министрите на спорта от ЕС в Брюксел в началото на седмицата. Спортният министър бе категоричен, че ЕС трябва да бъде медиатор между Международната баскетболна федерация (FIBA) и Euroleague Commercial Assets (ECA).