Борисов се ангажира за разрешаването на конфликта с Евролигата - bulgaria.utre.bg

Борисов се ангажира за разрешаването на конфликта с Евролигата

23 ноември 2017, 20:44 | Bulgariautre
  • Снимка:
    Пресцентър

Премиерът обсъди с представителите на световната баскетболна централа конфликта в европейския баскетбол между ФИБА и Евролигата

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман и Коста Илиев - мениджър в департамента „Национални федерации“ на ФИБА Свят. На разговора присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на “Лукойл Академик” Валентин Златев.

Премиерът Борисов обсъди с представителите на световната баскетболна централа конфликта в европейския баскетбол между ФИБА и Евролигата. Несъгласуваността в спортните им календари не позволява на националните състезатели, участващи в мачовете от Евролигата, да се включат в квалификациите на националните си отбори за Световната купа през 2019 г. и Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Патрик Бауман и Коста Илиев поискаха съдействие от българския министър-председател за разрешаване на казуса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Бойко Борисов пое ангажимент да обсъди въпроса с премиерите на държавите членки на ЕС и посочи, че по време на ротационното ни председателство ще бъдат положени максимални усилия за намиране на решение от създалата се конфликтна ситуация.

Министър Кралев изтъкна, че лично той е повдигнал въпроса, който бе разгледан, и по време на работна среща на министрите на спорта от ЕС в Брюксел в началото на седмицата. Спортният министър бе категоричен, че ЕС трябва да бъде медиатор между Международната баскетболна федерация (FIBA) и Euroleague Commercial Assets (ECA).

 

 

 

МултимедияКоментари (5)

Потребител
Райна Тодорова
Ще бъде решен и този конфликт щом са се наели,адмирации
23 ноември, 21:40 ч.
Потребител
Иво Яримов
Ще го решът и този казус правителството с каквото се е захванало го е решавал проблема
23 ноември, 21:28 ч.
Потребител
ner0
малко време остана до Световната купа 2019. да съгласуват календарите и да приключват тая сага
23 ноември, 21:02 ч.
Потребител
Кирил Попов
Наскоро Обрадович каза, че проблемът не е с Евролигата, а с НБА и че да играеш за представителния си тим ден след като си бил на терена в мач от Евролигата не е невъзможно. Проблемът в крайна сметка с Евролигата ли е или с НБА?
23 ноември, 20:59 ч.
Потребител
Весо Милев
Да не допускат чужденци в клубовете. Толкова години удържаха. Само това е пътят.
23 ноември, 20:54 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета