Обсъждат мерки за промяна в методиката на обучение на водачите

Зам.-министър Ангел Попов заяви, че държавата полага неимоверни усилия за справянето с проблемите на пътната безопасност

Обмисляме мерки за промяна в методиката на обучение на кандидатите за водачи и използването на диференциран подход при определяне на часовете за кормуване. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, по време на официалната церемония на Годишните награди за принос в пътната безопасност, където връчи отличието в раздел „Медии“ на предаването „Хора, пътища, автомобили“ на БНР.

Ангел Попов заяви, че държавата полага неимоверни усилия за справянето с проблемите на пътната безопасност. По думите му, безопасността на движението е национална кауза и без активната позиция на медиите, тя не може да се реализира успешно. Той допълни, че с бранша се обсъждат варианти за въвеждане на електронна система за контрол на обучението по практика, с която ще се следят с точност часовете по кормуване. Така ще се намали административната тежест от попълването на документи и ще се ограничи сивия сектор, каза още заместник-министър Попов.

Събитието се организира за осма поредна година от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност“.