От ГЕРБ информираха БСП за кои депутати става въпрос в изказване на премиера - bulgaria.utre.bg

От ГЕРБ информираха БСП за кои депутати става въпрос в изказване на премиера

22 ноември 2017, 15:11 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Т. Биков: В последните десетина дни колегите от БСП се държат доста дезориентирано

Народните представители от ГЕРБ Тома Биков и Маноил Манев представиха на брифинг в парламент публикации в медиите и информация от прокуратурата по отношение на депутати от БСП, за които става въпрос в изказване на премиера. По-рано днес от БСП изпратиха писмо до главния прокурор с искане да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му, че "...в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници...".
След брифинга Биков и Манев занесоха в стаята на ПГ на "БСП за България" разпечатка на медийните публикации и съобщенията на прокуратурата.
В последните десетина дни колегите от БСП се държат доста дезориентирано и с цел да спомогнем за осмислянето на някои информации, решихме да дадем пресконференция, обясни Биков. Ако БСП не са разбрали, ние сме готови и утре да дадем подобна пресконференция, за да могат да разберат кои са тези, които прокуратурата има предвид, заяви той. "Ако са решили да носят отговорност за тези народни представители, да продължат да я носят. Ако са решили, че не могат да носят такава отговорност, да спрат да я носят, като ги изключат от парламентарната си група", коментира Биков. Ако те не разбират за какво става въпрос, означава че в 80 процента в случаите най-вероятно действат неадекватно, допълни Биков.
Маноил Манев изчете съобщение на прокуратурата от 12 юли 2017 г. за привличане на депутата от БСП Манол Генов като обвиняем за купуване на гласове. Манев заяви, че в свои изявления лидерът на БСП Корнелия Нинова е подкрепила своя депутат. "Оставям на медиите, на честната българска журналистика, на гражданите да преценят подкрепянето на един депутат, обвинен в купуване на гласове, най-тежкото според мен политическо престъпление, дали е морална мярка за хора, които искат да си присвоят правото на морални стожери в този парламент", коментира той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета