М. Манолова: Имиджът на "Топлофикация" пострада - bulgaria.utre.bg

М. Манолова: Имиджът на "Топлофикация" пострада

22 ноември 2017, 08:34 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Омбудсман

Сюжетът със Стефан от Смолян е абсурден, сюрреалистичен

Сюжетът е абсурден, сюрреалистичен. След като направихме пълна справка с моите експерти, се натъкнахме на абсурдната ситуация, че той е лицето Стефан, което е осъдено от два състава – на Софийски градски съд и от Софийски районен съд. А в Агенцията по вписванията имотът се води на Стефан от Смолян. Едно от възраженията – от Стефан от Люлин, но крайният акт е на името на Стефан от Смолян. Това заяви в ефира на Нова Телевизия омбудсманът Мая Манолова.

Изказването й е по повод историята на Стефан Иванов. Мъжът е от Смолян, но е осъден да плаща за парно в София, където никога не е живял. Пенсионерът трябва да изплати 1300 лева на „Топлофикация"”и освен това е принуден да доказва самоличността си в съда.

„Пенсията ми е запорирана, тъй като размерът й е нисък. Не мога да я тегля от банкомат. Аз съм работил в София от 2003 до 2011 година и е живял срещу Спешната помощ на бул. „Сливница” и до Националната следствена служба. Вчера, след като репортажът бе излъчен по NOVA, ми се обади частният съдебен изпълнител, който ми каза, че „Топлофикация София” е оттеглила жалбата си срещу мен”, похвали се Стефан Иванов.

От дружеството обаче оправдават действията си с данни в официални документи.

„В справката в Агенцията по вписванията, съществува ЕГН-то на Стефан от Смолян. При завеждането на дела, ние се базираме именно на тези данни”, коментира Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация” – София.

Омбудсманът обаче застана на страната на потребителите. „Имиджът на дружеството страда изключително много от тази несправедливост. Много по-добре е да поеме риска да плати тези 1000 лева, отколкото „Топлофикация” -София да продължи да се излага пред гражданите на България”, добави Манолова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета