М. Крумова: Дванадесет млрд. лв. са необходими за развитието на водния сектор - bulgaria.utre.bg

М. Крумова: Дванадесет млрд. лв. са необходими за развитието на водния сектор

22 ноември 2017, 06:36 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МРРБ

Продължава приоритетната програма за развитието на водния сектор у нас

„Дванадесет милиарда лева са необходими за развитието на водния сектор в България“, съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Тя уточни, че стратегията за развитие на отрасъла показва, че парите са необходими за десетгодишен период, като през това време трябва да се подобри водната инфраструктура в цялата страна.

Продължава приоритетната програма за развитието на водния сектор у нас. По време на Седмата национална конференци „Оперативна програма „Околна среда“ и „Програма за развитие на селските региони“ в периода 2014-2020 г. зам-министърът на регионалното развитие Малина Крумова подчерта, че в момента се разработват и плановете за новия регулаторен период. Зам.- министърът на околната среда и водите Атанаска Николова подчерта, че опазването на питейните води е сред приоритетите на ведомството ѝ.

Николова представи и част от дългосрочните планове за управление на риска от наводнение. Приоритетна ос на ОП „Околна среда“ е насочена към превенция и управление на риска от наводнение и свлачища и предвижда разпределение на финанси, насочени както към изграждане на инфраструктура, така и изграждане на национална система за информация и подготвеност на населението.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика