Р. Арнаудова: Петима души са задържани за рекет при спец. акция в Перник - bulgaria.utre.bg

Р. Арнаудова: Петима души са задържани за рекет при спец. акция в Перник

21 ноември 2017, 18:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Според нашата информация и доказателства, групата е съществувала от януари 2016 г. до настоящия момент

„Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват процесуално-следствени действия на територията на Перник и Радомир днес срещу организирана престъпна група, която се занимава с рекет“, каза за „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със спецакцията в Перник.

„Според нашата информация и доказателства, групата е съществувала от януари 2016 г. до настоящия момент. До този час са извършени 17 претърсвания и изземвания, предварително разрешени от Специализирания наказателен съд. Извършени са и две претърсвания при условията на неотложност. До момента са задържани пет лица по Закона за МВР, разпитват се петима свидетели пред съдия, а преди това са разпитани в рамките на разследването още десетима свидетели“, коментира Арнаудова.

По думите ѝ в днешната операция е участвало и Бюрото за защита към главния прокурор. „Продължават и към момента следствените действия. Повече информация Специализираната прокуратура ще може да съобщи утре“, каза още Румяна Арнаудова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими