Таяни: Нашето бъдеще е заедно, „Съединението прави силата”

Сигурен съм, че така, както винаги се е случвало в трудни моменти, Европа може да разчита на вас

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Народното събрание да участва активно в дебата за бъдещето на Европейския съюз. Антонио Таяни направи обръщение към българските депутати. Той, заедно с членовете председателския съвет на Европейския парламент, е на работно посещение в България.

Сигурен съм, че така, както винаги се е случвало в трудни моменти, Европа може да разчита на вас и на стойността, интелигентността и ентусиазма на този древен европейски народ, на който вие сте представители, подчерта Антонио Таяни. Нашето бъдеще е заедно, „Съединението прави силата”, завърши обръщението си пред Народното събрание председателят на Европейския парламент.

Това, което ни събира днес, е общата ни отговорност към европейските граждани – заедно да начертаем пътя към една сигурна, справедлива и просперираща Европа, заяви в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя представи гостите и подчерта, че за успеха на българското председателство ще е необходима подкрепата на Европейския парламент. Важно е да се постигне консенсус по актуалните теми на ЕС, посочи председателят на Народното събрание.

Гости на пленарното заседание бяха посланици на държавите-членки на ЕС и на страните от Западните Балкани, членовете на Председателския съвет на Европейския парламент.

Преди изказването си в пленарната зала Антонио Таяни разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.