Е. Захариева и Мишел Барние обсъдиха Брекзит - bulgaria.utre.bg

Е. Захариева и Мишел Барние обсъдиха Брекзит

20 ноември 2017, 17:24 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МВнР

Двете страни дискутираха и предстоящата през декември визита на Барние в София

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна днес с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕК по оттеглянето на Великобритания от ЕС. Разговорът се състоя в Брюксел в рамките на нейното работно посещение за участие в заседание на Съвет „Общи въпроси“, предаде пресслужбата на външното ни министерство.

Екатерина Захариева и Мишел Барние обсъдиха хода на преговорите с Обединеното кралство. Българският първи дипломат потвърди пълната подкрепа за работата на главния преговарящ и изрази увереността си, че следваният от него подход е в интерес на Съюза. За България първостепенен приоритет в първата фаза на преговорите са правата на гражданите и уреждането на финансовите задължения на Обединеното кралство към ЕС при изпълнение на всички поети ангажименти.

Двете страни дискутираха и предстоящата през декември визита на Барние в София в контекста на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС.

"Българското правителство е напълно готово да поеме своите отговорности в рамките на институционалния механизъм по чл. 50", заяви министър Захариева. "Запазването на единството на 27-те държави-членки е важна задача на председателство", подчерта тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета