Григор Димитров: Ще се насладя на чудесната победа (видео)

Оставам фокусиран, защото знам къде искам да отида, каза шампионът

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров покори Лондон. 26-годишният българин победи Давид Гофен на финала на заключителния турнир на АТП и спечели най-значимия трофей в кариерата си до момента.

Гришо не скри радостта си след страхотното постижение. Пред биТВ той благодари за огромната българска подкрепа и сподели, че смята да се наслади на чудесния успех.

"Вълнението е наистина голямо. Благодарен съм на целия ми отбор, на семейството ми и на всички, които ме подкрепят в България, за всички знамена и цялата атмосфера. Да завърша сезона по този начин е изключително. В момента всичко е позитивно. Чудесна победа, искам да се насладя на момента, да го оценя. Имаме доста работа за следващата година. Сега най-важното е да остана здраво стъпил на земята. Знам къде искам да отида, така че ще се фокусирам върху себе си", каза Димитров.

"Тренировките и дългите часове на корта през годината се отплащат. Това е резултат на цялата година. Не бих казал, че е просто, защото съм променил нещо. Това е резултат от работата на всички в отбора и правилната нагласа за всеки отделен турнир", завърши щастливият шампион.