Цв. Цветанов: Оставката на Главчев не е отстъпление, а отговорна позиция - bulgaria.utre.bg

Цв. Цветанов: Оставката на Главчев не е отстъпление, а отговорна позиция

20 ноември 2017, 06:35 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

Той взе сам решението за оставката си и го предложи на мен и на премиера

Оставката на Димитър Главчев не е отстъпление, а национално отговорна позиция в името на стабилността на страната. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.председател на партията Цветан Цветанов на Националния форум на ГЕРБ "За стабилна политика и развита икономика", предаде БНТ.

По думите му с избора на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание ще може да се нормализира ситуацията в парламента и да се води дебат с другите политически партии.

Пред министри от кабинета и членове на ГЕРБ в Боровец, Цветан Цветанов каза, че Димитър Главчев е взел сам решението за оставката си и го е предложил на него и на премиера. Управляващите според Цветанов е можело да удържат на този напън, но това едва ли е щяло да бъде най-здравословното за страната.

"Критикуват ви,че бързо се разделяте с много ценни кадри. Митко Главчев не е загубен за каузата за парламентаризма. И в момента не сме загубили позицията, която ГЕРБ по принцип заслужава като най-голямата парламентарна група, просто в момента трябваше да се направи тази политическа размяна. Смяна на капитана на отбора с нов капитан, но от същия отбор, който е в Шампионска лига и който е шампиона в лигата", коментира Цветанов.

Това, което прави БСП няма нищо общо с това, което искат хората, посочи още Цветанов и обвини левицата в политическа агресивност. Нарече действията им психическо разстройство, причинено от факта, че не могат да преодолеят загубата на парламентарните избори както и това, че ГЕРБ ще изкара мандата си докрай.

Социалистите, по думите му, имат способността само да вредят на страната и да ни отклоняват от европейския път, а всичко, което ГЕРБ прави, е свързано с желанието да се защити интереса на държавата и да се представим добре по време на председателство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета