Феноменален Григор на полуфинал днес!

Спорт

18-11-2017, 12:05

Снимка:

БФТенис

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гришо пише история в Лондон (видео)

Григор Димитров се наложи убедително над Гофен

При победа срещу Джак Сок, Гришо ще се изкачи на третото място в световната ранглиста

Григор Димитров записа трета великолепна победа в последния мач от груповата фаза на финалите на АТР в Лондон, информират от БФТенис. Късно снощи Гришо разгроми Пабло Кареньо Буста от Испания с 6:1, 6:1 за 61 минути игра. Така българинът убедително спечели групата с 3 от 3 победи при 6:1 сета и 42:19 гейма. Този успех ще даде още повече самочувствие на Гришо преди утрешния полуфинал срещу Джак Сок.
Димитров спечели първите 11 точки в мача и после поведе с 5:0. Испанецът успя да вземе почетен гейм, но след това Димитров без проблеми затвори сета само 22 минути.
След страхотен минаващ удар на Григор в началото на следващия сет Кареньо Буста падна лошо при опит да стигне до топката. Димитров стигна до брейк, а съперникът получи лекарска помощ. Григор поведе бързо с 4:0, преди Буста да спечели гейм. При 5:1 Димитров стигна до мачбол при сервис на Кареньо Буста и затвори мача с 6:1.
Димитров завърши с 15 печеливши удари и само девет непредизвикани грешки.
Днес Григор Димитров ще се изправи на полуфиналите от 22:00 часа българско време срещу Джак Сок и при победа срещу американеца ще се изкачи на третото място в световната ранглиста. В момента №3 в света е Александър Зверев, който отпадна от надпреварата.
От 16:00 часа е първият полуфинал в Лондон, в който шесткратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) ще се изправи срещу Давид Гофен.