Тома Биков: От 2-3 седмици от БСП търсеха скандал (видео)

Ангел Джамбазки: Господин Главчев е достоен мъж, той не заслужаваше подобно нещо

„Относно Димитър Главчев – от 2-3 седмици от БСП търсеха скандал. Госпожа Корнелия Нинова в продължение на няколко дни провокираше в парламента”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в Нова телевизия, ден след като председателят на Народното събрание Димитър Главчев се оттегли от поста си.

Преди няколко дни Главчев отстрани лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарно заседание. Той видя обидно поведение към министър-председателя в четена от Нинова декларация. Като реакция от БСП обявиха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато Главчев не подаде оставка.

"Във вторник идва председателят на Европарламента Таяни. БСП изчислиха и това. И в крайна сметка Главчев очевидно няма как да поеме отговорността, че парламентът ще работи с половината си състав", коментира Биков и допълни: "Малко нереципрочно е този инструмент (искането на оставка - бел.ред.) да бъде използван в такава ситуация".

"Господин Главчев е достоен мъж и аз съжалявам, че така му се получи. Той не заслужаваше подобно нещо. Донякъде и сам си е виновен, защото отстрани Нинова в неточния момент", каза на свой ред Ангел Джамбазки – евродепутат и заместник-председател на ВМРО.
В същото време той беше категоричен: "Не вярвам БСП да са подготвяли план. Ние не сме жертва в никой случай".
Относно чукащото на вратата европредседателство, Биков коментира: "Ние сме готови за него. И технически, и политически. През последните месеци ние фактически сме започнали българското председателство".