Цв. Цветанов: Димитър Главчев остава народен представител (видео) - bulgaria.utre.bg

Цв. Цветанов: Димитър Главчев остава народен представител (видео)

18 ноември 2017, 10:46 | Мила Иванова
  • Снимка:
    btv/ кадър

Не е нормално това, което се прави от опозицията през последните няколко месеца

„ГЕРБ е партия, която иска да намалява политическото противопоставяме, а не да го засилва. С вчерашния изцяло личен акт на Димитър Главчев той показа точно това“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви. „Димитър Главчев остава депутат, вчера премиерът Бойко Борисов два пъти разговаря с него в тази посока“, добави Цветанов. Той обясни още, че много от структурите на ГЕРБ не одобряват оставката на Главчев като председател на Народното събрание. По думите на Цветанов обаче само се сменял капитанът в лицето на Цвета Караянчева и „отборът на ГЕРБ пак ще е водещ в шампионската лига“.

Главчев обяснил на колегите си, че не иска да е препъникамък пред предстоящото европредседателство. „Той е отговорен човек. Аз искам да му кажа ,че той направи нещо, което малко политици правят в такава ситуация“, каза Цветанов. Според него Главчев бил жертва на атаките на опозицията в последните месеци. Въпреки това зам.-шефът на ГЕРБ отчете, че Главчев не е трябвало да прибягва до крайна санкция спрямо Корнелия Нинова – да я гони от пленарната зала за думите й.

„Не е нормално това, което се прави от опозицията през последните няколко месеца. Всичко е свързано с напрежение на предизвикателствата, които имаме днес и трябва да свършим като народни представители“, посочи той. На въпрос ако България не поемаше Председателството след 43 дни щяха ли да се съгласят на оставката на Главчев Цветан Цветанов обясни: „Мисля, че и той самият нямаше да има такъв личен акт. Когато някой иска да манипулира обществото, да казва, че ще изнесе проблемите извън страната, не сме в състояние да ги решим тук, Главчев е отговорен. Искам да му кажа, че направи нещо, което малко политици правят в държавата в такава“.

„Ако анализираме конкретната ситуация надали се налагаше да има най-тежкото наказание, излизане от едно заседание на Корнелия Нинова. И той самия го каза- дано следващия да има по-ниско кръвно и здрави нерви“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. „Не е много лесно да председателстваш, когато има някой, който създава дразги и се мъчи всячески да прави провокация“, уточни той. „Сделка на председателския съвет не е имало. Няма да е коректно да слагаме на масата една оставка с други ангажименти. Коментарите бяха, че това е морална постъпка“, каза още Цветан Цветанов.

С вчерашния си акт Димитър Главчев показа, че за него е важно да има парламентаризъм и спокойствие. В момента Народното ...

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в 18 ноември 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета