Ученици се срещнаха с Цв. Цветанов, Д. Атанасова и Ева Майдел в парламента - bulgaria.utre.bg

Ученици се срещнаха с Цв. Цветанов, Д. Атанасова и Ева Майдел в парламента

17 ноември 2017, 16:29 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

Щастлива съм, че в България има толкова ориентирани и интересуващи се от случващото се в държавата и обществото млади хора, каза Майдел

Ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ от Правец се срещнаха с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателя на правната комисия в 44-ото НС Десислава Атанасова и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Народното събрание, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

„Щастлива съм, че в България има толкова ориентирани и интересуващи се от случващото се в държавата и обществото млади хора. Иницитивата на ПГ на ГЕРБ за редовни срещи с ученици и студенти от цялата страна, е пример за целенасочена политика за изграждане на активно гражданско съзнание у младите и стимулиране на участието им в демократичния процес,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел, по чиято покана учениците посетиха българския парламент.

Цветан Цветанов се срещна с учениците непосредствено след приключване на избора на Цвета Караянчева за нов председател на НС и сподели с тях подробности около процедурата и избора. Учениците проявиха задълбочен интерес към работата в българския и европейския парламент. Десислава Атанасова разказа как преминава един работен ден на народен представител, след което отговори на въпроси на учениците за младежките политики в програмата на правителството.

Мнозинството от присъстващите ученици са участници в инициативата Научи ме да умея на Ева Майдел и Образование България 2030, чиято цел е да мотивира младите да развият своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика