Юнкер: Заетостта в Европа е на най-високото си ниво - bulgaria.utre.bg

Юнкер: Заетостта в Европа е на най-високото си ниво

17 ноември 2017, 14:46 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Това е точният момент, който избрахме, за да представим и подпишем Европейския стълб за социални права

Лидерите на ЕС ще обявят „стълб от 20 социални права и принципа“ в опит да стане блокът по-притегателен за гражданите и да се противопоставят на евроскептичните настроения. Европейският стълб за социални права се обсъжда на среща на високо равнище в шведския град Гьотеборг. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер определи като постижение ръста в заетостта на континента.

„Нивото на заетостта в Европа е най-високо от много време насам. Виждаме, че равнището на младежката безработица, който все още е скандално висок, също намалява. Това е точният момент, който избрахме, за да представим и подпишем Европейския стълб за социални права“, заяви Юнкер.

„Ако погледнем Европа сега, ще видим, че сега е точното време на тази среща. Европа е изправена пред многобройни предизвикателства през последното десетилетие. Свидетели сме на нарастващи опасения сред гражданите и растящо недоверие към политиците. Време е да поставим хората на първо място. Защото ЕС е нито повече, нито по-малко от своите граждани“, заяви Стефан Льовен – премиер на Швеция.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета