Елица Костова се класира на полуфинал в САЩ

Лазов е полуфиналист в Анталия

Елица Костова се класира за полуфиналите на двойки на турнира на твърди кортове  турнира в Норман, Оклахома (САЩ) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставените под №4 Костова и Чие Ю Су (Тайван) победиха Джулия Елбаба (САЩ) и Ан-Софи Местах (Белгия) с 6:1, 6:4 за 69 минути. В спор за място на финала Елица и Су ще играят срещу водачките в схемата Мария Санчес и Кейтлин Хуриски (САЩ).

В надправарата на сингъл поставената под номер №4 Костова загуби във втория кръг от представителката на домакините Мария Санчес с 4:6, 4:6 за 1 час и 50 минути игра.

Българката си осигури 5 точки за световната ранглиста и 392 долара.

Александър Лазов се класира на полуфинал на тенис турнира в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хил. долара, съобщи БФ Волейбол.

Поставеният под №1 Лазов се наложи с 6:4, 6:2 над Пиетро Рондони от Италия за 89 минути игра. Александър поведе с 3:0 на старта на първата част. Рондони върна пробива за 5:4, но с нов брейк Лазов затвори сета с 6:4. Във втората част Лазов постигна нови два пробива и не допусна брейк на собствен сервис.

В спор за място на финала националът на България ще играе срещу друг италианец Рикардо Бонадио, който е №477 в световната ранглиста.

До момента Лазов записа три победи без загубен сет. Преди това той елиминира с 6:2, 6:1 Пак Лонг Йонг от Хонконг и с 6:3, 6:1 над Менг Чинг-Янг от Китай.

За класирането си на полуфинал Александър Лазов си осигури 6 точки за световната ранглиста.