К. Каракачанов: Йончева се държи като журналист, търсещ евтина сензация

Нормално е някъде, някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница

Мигратните, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара. Това каза в ефира на БиТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод филма на депутата от БСП Елена Йончева „Граница”, който показва как мигрнати спокойно прескачат оградата по южната ни граница.

Министърът изрази възмущение от факта, че Йончева и екипът, с който е заснела филма, не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция. "Само дето с кафе и локум не ги черпят", каза Каракачанов.

По думите му Елена Йончева не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация. "Нормално е някъде, някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България", смята министърът на отбраната.

Той признава, че все пак има проблеми с охраната по границата – липсва видеонаблюдение и достатъчен брой екипи, които да реагират на сигнали за незаконно преминаване. Решението според него е да се изпрати армията по границата.

"С допълнителните пари за отбрана за следващата година – 100 млн. лв., ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостига на 5000 души", каза още Каракачанов.