Външно: Няма пострадали българи вследствие на бурята в Гърция

Политика

15-11-2017, 17:58

Снимка:

mfa.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВнР: Няма данни за пострадали при земетресението в Иран българи

Проливните дъждове са прекъснали стария път между Атина и Коринт в района на Неа Перамос, Мандра, Магули и Мегара

Няма пострадали български граждани вследствие на силно усложнената метеорологична обстановка, предизвикана от бурята „Евридика” в южна Гърция. В района на Атина са причинени значителни разрушения и материални щети. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Проливните дъждове са прекъснали стария път между Атина и Коринт в района на Неа Перамос, Мандра, Магули и Мегара. Затворени са училищата в Мандра, Неа Перамос и Магула. Обявено извънредно положение. Екипи на противопожарната служба се опитват да достигнат до бедстващите граждани. До момента в областта около град Мандра, където обстановката е най-сериозна, са установени седем жертви.

В посолството на Република България в Атина няма постъпила информация за пострадали или бедстващи български граждани в следствие на бедствието.

В района на Мандра са затворени следните пътни участъци: при втория километър от стария национален път Елевсина; Тива в района на Агиос Сотирас, община Мандра – и в двете платна; при 15-ия километър от стария национален път Аспропирго, платното в посока Коринт; при 21-я километър (пътен възел Парадисо-Елевсина), в посока Коринт; при 24-я километър (пътен възел Мандрас), платното в посока Атина. Трафикът в горните точки се отклонява по новия национален път.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в южната част на Гърция, с цел собствената им безопасност и улесняване на спасителните операции, да проявяват повишено внимание, да се осведомяват предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Очаква се лошите климатични условия да продължат до 19 ноември. Българското посолство в Атина следи ситуацията и е в постоянен контакт с местните власти. При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за спешни случаи: +30 6937 096 220.