ГЕРБ: Филмът на Йончева цели дестабилизация на страната

Политика

15-11-2017, 07:37

Снимка:

btv/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Симеонов за филма на Йончева: Пропаганда в стила на „единствената истина“

Вотът на недоверие, обвързан с корупцията, е добра тема за дебати в парламента

Сега не е време за оставки. Пред България стоят изключително сериозни предизвикателства – европредседателството, Балканите, вътрешните проблеми на страната. Така депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира в ефира на БиТВ поисканата от БСП оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов заради разкритията във филма на Елена Йончева „Граница“.

"Филмът на Йончева е част от опитите за дестабилизация на страната, които започнаха от първата минута на избора на новото управление", заяви Гърневски.

Според него обаче дестабилизацията няма да се случи и вотът на недоверие, готвен от БСП, няма да мине. „Вотът на недоверие, обвързан с корупцията, е добра тема за дебати в парламента. Само че тя трябва да започне две години преди 10 ноември 1989 г.“, заяви той.

"Темите за приватизацията и корупцията вървят ръка за ръка. Приватизацията произтича от корупция и корупцията е продължение на приватизацията", коментира той. Гърневски посочи, че като човек, бил в локалната политика, има достатъчно примери за това.

Той припомни, че миналата година, като общински съветник, е внесъл до всички национални институции доклад за сделката за Международния панаир в Пловдив. Тя „започва с ужилване на Община Пловдив със 150 млн. лв. – най-ценните имоти – Стар град, около Панаира, „Санкт Петербург“, гребен канал, и с тези 150 млн., след като Общината ги губи само за 10 месеца, с тях се участва в приватизацията на Панаира (…) Точно по това време, когато г-н Гергов, бивш функционер на БСП и тогава, и сега, приватизира това невероятно имущество, зам.-министър на икономиката е точно г-жа Корнелия Нинова и е председател на борда на Панаира. (…) 2010 г., по времето на г-н Цветанов като министър на вътрешните работи, Главна дирекция на Криминална полиция извършва изключително сериозна проверка с констатации за сериозни престъпления по отношение на приватизацията“.

"Целият общински съвет гласува докладът да бъде пратен в националните институции. Кражбата става 2006 – 2007 г. Докладът е внесен в края на ноември миналата година, давността изтече на 19 април 2017 г., а оторизираните органи отговориха, че няма данни за нарушения и престъпления", посочи той.

"Надявам се, че новият орган, който сега се създава – антикорупционният, ще извади на светло работата на всички институции. И когато един такъв сериозен орган поиска преразглеждане, и при положение, че отпадне давността, съм убеден, че рано или късно Пловдив ще си върне заграбените имоти", заяви той.