Сирия иска силите на САЩ незабавно да напуснат държавата - bulgaria.utre.bg

Сирия иска силите на САЩ незабавно да напуснат държавата

14 ноември 2017, 19:33 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

САЩ и други няма да успеят да наложат решение с военен натиск, казват от Дамаск

Дамаск заклейми коментара на военния министър на САЩ Джеймс Матис, който заяви, че водената от Вашингтон коалиция ще продължи борбата в Сирия до постигане на напредък на преговорите за прекратяване на конфликта, информира АФП.

Матис заяви пред репортери по-рано днес, че целта на коалицията е да се справи с ДАЕШ, докато в същото време бъде намерено дипломатическо решение за прекратяване на войната.

Но сирийското външно министерство отговори, заявявайки, че "категорично отхвърля" опитите на САЩ да свържат мирните преговори с военните действия.

Свързването на американското присъствие в Сирия с умиротворителен процес е само претекст и опит да се оправдае това присъствие, каза източник от ведомството, цитиран от местната медия САНА.

САЩ и други няма да успеят да наложат решение с военен натиск, а точно обратното - това присъствие само ще удължи и усложни кризата, се допълва в съобщението.

Сирия настоява за "незабавно и безусловно изтегляне на американските сили" от територията на арабската държава. В съвместно съобщение в събота Русия и САЩ обявиха, че "няма военно решение" на конфликта.

Нов кръг мирни преговори е насрочен за 28 ноември в Женева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета