Завърши третата част от проекта „Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”

Обучението се проведе в зала "Атаро Клима" в Пловдив

В рамките на четири дни от 9-ти до 13-ти ноември в зала „Атаро Клима“, гр. Пловдив се проведе третата част от обучението “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Основната тема беше „Интегрираната тренировка (кондиция и тенис) в общия подготвителен период“. В лагера участваха част от най-добрите ни родни таланти до 14-год. и техните треньори. Събитието се проведе при отлични условия, които бяха предоставени от домакините от зала „Атаро Клима“, гр. Пловдив,съобщи БФ Тенис.

При сериозен интерес се проведоха и другите две части по програмата през месеците юни и юли в София.

Младите ни тенис таланти и техните треньори оцениха като изключително позивно провеждането на такъв тип обучение в България.

БФТ е единствената  федерация, която получи и се възполва от правото да организира максимален брой тренировъчни семинари по проекта. Намерението на БФТ е и през следващата година да продължи добрата  съвместната работа с ITF.

Лагера в Пловдив се осъществи с любезното съдействие и финансова подкрепа от фирма АГРОФЕРТ ООД.

От началото на 2017 година Международната Тенис Федерация си постави амбициозна задача да увеличи възможностите за развитие на талантливите млади тенисисти по цял свят. Един от проектите e “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Същността му са семинари, в които треньори на най-добрите 14-годишни деца в дадената държава се обучават как да развият възможно най-добре своите играчи под наблюдението и препоръките на експерт от ITF.

Специалистът, който води занятията в България е Франк ван Фраенховен от Холандия. Той е мениджър на системата за треньорско обучение в Холандия от над 30 години, превръщайки я в най-иновативната по рода си. Автор е на няколко книги с тенис насоченост и редица научни статии по темата. Работил е в обучението на треньори в над 75 страни. Водещ лектор е на всички конференции на Тенис Европа и МТФ за същия период.

Ван Фраенховен е изготвил програмата за развитие на Холандската тенис федерация от 1986 година насам. Член е на треньорската комисия към МТФ. Като треньор е световен отборен шампион до 16 г. от 2006 г. на първенството в Барселона.