Прокуратурата: Няма нарушения във ВМА - bulgaria.utre.bg

Прокуратурата: Няма нарушения във ВМА

13 ноември 2017, 10:34 | Мила Иванова
  • Снимка:
    vma.bg

При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става ясно от постановление, изпратено и до медиите.
Повод за него беше казус с бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров.
Повторната проверка бе по одитен доклад на Министерството на отбраната, в който се обсъжда законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за период от три години. Както софийската военна прокуратурата, така и горната инстанция не е намерила достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.
При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна проверка.
От военно-апелативната прокуратурата обаче предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан за формално извършване на началната проверка по случая.
И въпреки че не са намерни данни за престъпление, военните прокурори пращат случая на АДФИ заради констатирано нарушение по правилника за прилагане на закона за обществени поръчки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета