Две жени в „Пирогов“ в много тежко състояние след взрив на газова бутилка

Общество

13-11-2017, 08:46

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Вчера петима души пострадаха при взрив на газова бутилка в дома на възрастно семейство в Сапарева баня

Две от пострадалите при взрива на газова бутилка жени, на около 70-годишна възраст, са с много тежки широкоплощни, обширни изгаряния. Това съобщи говорителят на УМБАЛСМ „Пирогов“ Мария Пойразова за състоянието на пострадалите при взрив на газова бутилка в къща в Сапарева баня на 12 ноември.

Жените са получили изгаряния на горните дихателни пътища и инхалация на пушечни газове. Тази сутрин няма промяна в състоянието им. То остава много тежко и лекарите се борят за живота им. Третата жена, пострадала при взрива, е със сериозно изгаряне и гръдна травма. Състоянието ѝ също е тежко, но към момента е със стабилни показатели. И трите жени са настанени в реанимация, предстои преоценка на състоянието им.

На 12 ноември петима души пострадаха при взрив на газова бутилка в дома на възрастно семейство в квартал „Гюргево” в Сапарева баня. Ранени са три жени на възраст 53 г., 70 г. и 73 години и двама мъже – единият от тях е на 40 години, а на другия възрастта все още се уточнява. По преценка на лекарите трите пострадали жени са транспортирани към Клиниката по изгаряне в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в София. Двамата пострадали мъже са настанени в хирургичните отделения на болниците в Дупница. Те са с леки наранявания, ще останат за наблюдение в лечебните заведения.