Българите в Сърбия осъдиха остро ареста на медиците - bulgaria.utre.bg

Българите в Сърбия осъдиха остро ареста на медиците

13 ноември 2017, 07:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Екатерина Захариева инструктира посланика ни в Белград да постави въпроса за инцидента пред сръбските власти

Политическа партия Демократичният съюз на българите в Сърбия остро осъжда арестуването и задържането за няколко часа на тримата български лекари – Валентин Янев, Красимир Андреев и Цветанка Цолова. Това се казва в официално съобщение до медиите от ръководството на организацията.

Сънародниците ни наричат полицейската акция „брутална и дълбоко антихуманна по същността си“ и смятат, че тя е показна и няма нищо общо с рутинен контрол на здравната инспекция от Ниш, която, според думите на самите инспектори, за последен път е идвала в Босилеград преди осем години.

„Ние задаваме въпроса къде беше здравната инспекция, когато босилеградските граждани умираха в линейките на път до специализираните клиники в Сурдулица, Враня и Ниш? Къде беше здравната инспекция да контролира как и с какви коли се извозваха тежко болните от Босилеград до ВМА в София когато това го организираше община Босилеград?“ – питат сънародниците ни.

В събота външният ни министър Екатерина Захариева инструктира посланика ни в Белград да постави въпроса за инцидента пред сръбските власти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета