Д-р М. Ненков: Работата ми в здравното министерство беше уникално изживяване

Не бих приел да остана, защото се чувствам като част от екипа на проф. Николай Петров

Работата ми в здравното министерство беше уникално интересно изживяване. Така доскорошният заместник-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков коментира в ефира на Нова Телевизия дейността, която изпълняваше през изминалите шест месеца.

Той каза, че не е получавал предложение да остане на поста в екипа на новия здравен министър Кирил Ананиев. „Не бих и приел да остана, защото се чувствам като част от екипа на проф. Николай Петров. Това би било службогонство”, категоричен е д-р Ненков.

Той каза още, че е спечелил воденото от него дело срещу вестник. „Написаха, че съм щял да открадна едно 100 млн. лева европейски средства. Сигурен съм, че и към днешна дата има хора, които вярват, че съм го направил. Тази щета как се поправя, освен с лопата?”, каза още Ненков.

Той подчерта, че е вярно твърдението, че политик и муха се убиват с вестник. В случая с оставката на проф. Петров „убиецът” била телевизията. „Ако съдът се поизнесе, че няма нарушение, кой ще се извини?", риторично запита медикът.

Сега той възнамерява да се върне към предишната си работа във Военно-медицинска академия.