Виното намалява риска от диабет при жените - bulgaria.utre.bg

Виното намалява риска от диабет при жените

12 ноември 2017, 09:50 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Освен виното, тъмен шоколад също може да намали риска от диабет

Жените са подложени на по-нисък риск от диабет, ако консумират умерено количество вино, предава Дейли мейл. Виното съдържа антиоксиданти, които предпазват тялото от диабет.

В изследване, в което са участвали над 64 000 жени е установено, че жените, които консумират най-много антиоксиданти, които се съдържат и в чай и боровинки, намаляват шанса си да се разболеят от диабет с над 27%.

Според изследващите полезните фактори от виното надделяват над вредните, ако не се прекалява.

Другите храни и питиета, които са допринесли най-много за антиоксиданти при жените са плодове и зеленчуци, чай, тъмен шоколад и цикория.

Учените напомнят, че прекомерната консумация на алкохол и голямо количество калории ще доведе до напълняване и по-висок риск от диабет и съветват храните с високо ниво на оксиданти да се консумират умерено.

Мултимедия



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета