Цветанов: Румен Радев търси институционален сблъсък, което е недопустимо

В Ловеч Цветанов откри научна конференция на тема "100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България"

Според Цветан Цветанов президентът Румен Радев търси институционален сблъсък, което е недопустимо. Това каза днес пред журналисти в Ловеч зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията по повод на вчерашното интервю на президента по БНТ.
"Ние правим всичко възможно да бъдем лидери на Балканите и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата. Може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов, и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък", каза Цветанов.
Той заяви, че президентът трябва да бъде съпричастен и всички политици в България да подкрепят "централния нападател" - премиера Бойко Борисов, защото по думите му се вижда какво е признанието към него и ролята му да легитимира много по-добре страната в Европейския съюз и извън него.
В Ловеч Цветанов откри научна конференция на тема "100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България" и посочи, че когато се говори за годишнината от болшевишкия преврат, няма как да не се каже какво се е случило и какви са били последствията не само за България, но и за Балканите и Източна Европа. "Защото последствията от тези болшевишки събития оставиха много лоша следа за бъдещето на България", коментира Цветанов.
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова каза, че целта на конференцията, която се организира и с участието на общината, е да се осветлят събитията, да се припомнят и да се изложат нови факти с нови доказателства, както и необременен прочит на историята. "Искаме с обективност,  задълбоченост, конкретика и достатъчна доза аналитичност да сме полезни за младите и за бъдещето", каза Маринова.
По време на двудневната конференция политолози, историци и журналисти ще представят доклади по темата.