Интензивна програма във втория ден от проекта „Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните” в Пловдив

Основната тема е „Интегрираната тренировка (кондиция и тенис) в общия подготвителен период“.

Втори ден в Пловдив продължава третата част от обучението “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Основната тема е „Интегрираната тренировка (кондиция и тенис) в общия подготвителен период“. В лагера участват част от най-добрите ни родни таланти до 14-год. и техните треньори, съобщи БФ Тенис.

В сутрешната тренировка програмата акцентира върху запазената марка на специалистът, който отново води занятията Франк ван Фраенховен от Холандия - упражнението „супер дрил“. Следобедното занимание акцентира върху играта на мрежата и ударите от въздуха.

Лагера се провежда при отлични условия в зала „Атаро Клима“, гр. Пловдив и ще продължи до 12-ти ноември. БФТ е една от малкото федерации, която получава правото да организира максимален брой тренировъчни семинари по проекта.

Лагера в Пловдив се осъществява с любезното съдействие и финансова подкрепа от фирма АГРОФЕРТ ООД.

Българските треньори ще имат възможност да видят още интересни упражнения и ще имат възможност за обмяна на опит с Франк ван Фраенховен на еднодневен треньорски семинар в неделя след 14.00 часа и понеделник след 9.00 часа в хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив. Основна група от занятията ще е запознаването с най-новите тенденции в областта на обучението и развитието на 14-годишните ни състезатели от страна на Франк ван Фраенховен.

Франк ван Фраенховен е мениджър на системата за треньорско обучение в Холандия от над 30 години, превръщайки я в най-иновативната по рода си. Автор е на няколко книги с тенис насоченост и редица научни статии по темата. Работил е в обучението на треньори в над 75 страни. Водещ лектор е на всички конференции на Тенис Европа и МТФ за същия период.

Лекция за правилното хранене на подрастващите тенисисти ще изнесе  Мариана Ненова в неделя от 17.00 часа.