Кирил Ананиев: Подготвил съм план за действие в здравеопазването - bulgaria.utre.bg

Кирил Ананиев: Подготвил съм план за действие в здравеопазването

10 ноември 2017, 13:04 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg

Ананиев има намерение да се свърже и с научния потенциал във висшите учебни заведения

"Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза и зад нея трябва да вървим всички", заяви новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев след като положи клетва пред Народното събрание. Той декларира, че ще работи с всички парламентарно представени групи, с гражданското общество и съсловните организации за подобряване и развитието на сектора на здравеопазването.

"За да приема този пост, аз съм подготвил план за действие, който обхваща комплексно всички въпроси, свързани с реформата в здравеопазването", посочи Ананиев и добави, че този план се базира на приоритетите на правителството, доразвити според собствената му визия.

Той отбеляза, че останалата част от дебата в парламента е бил чисто политически и е допринесъл за задълбочаване на напрежението в системата – от най-малката болница до администрацията на Министерството на здравеопазването и на НЗОК. "Моята цел е да намаля това напрежение, да създам баланс и спокойствие", заяви Ананиев.

Той посочи, че една от първите му мерки ще е да създаде консултативен съвет от достойни и доказали се лекари, икономисти, специалисти, с които да водят дебат и да се начертаят нещата, които трябва да се случат.

Ананиев има намерение да се свърже и с научния потенциал във висшите учебни заведения. "Защо да не създам съвет на министрите на здравеопазването, които са управлявали до този момент, за да може и с тях да водим този дебат", посочи той.

Новият министър отбеляза, че предстои разговор със съсловните организации и подписване на Националния рамков договор.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета