МВР търси съдействие по случая с банкомата в Сапарева баня

Крими

10-11-2017, 09:55

Снимка:

МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР издирва заподозрени за обир на банкомат

Заподозрените са обявени за издирване - МВР търси информация за лицата

Продължава издирването на тримата мъже, които са заподозрени за обири на банкомати. Те са обявени за общодържавно издирване. Един от групата беше задържан, имаше и един арест в Перник.

Тримата обявени за общонационално издирване все още не са задържани. Продължават действията по тяхното издирване. Те са заподозрени за това, че в сряда срещу четвъртък взривяват банкомат с огромна сума. При последвалото бягство по АМ "Струма" успяват да пробият полицейската блокада край пернишкото село Боснек, където напускат автомобила си и се скриват в местната гора. Автомобилът вчера беше щателно огледан от органите на реда. Вътре е открита бутилка със сгъстен въздух, с която се предполага, че е взривен банкомата, както и касата на банкомата с парично съдържание вътре, предава БНТ.

Действията на полицията, които вчера не доведоха до резултат се водят от Областна дирекция на МВР в Кюстендил. Образувано е досъдебно производство от районната прокуратура в Дупница. Очкава се да се изясни дали трите издирвани лица и четвъртото задържани са съпричастни към взривяването на някои от всички 17 банкомата, обрани в страната от началото на годината.

Разпространени са снимки на тримата издирвани лица. МВР моли всички, които имат информация за тях, да се обадят на телефон 112.