Шестима са загинали след срутване на жилищна сграда в Русия

Свят

10-11-2017, 09:23

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Северна Корея отказа преговори с Южна Корея в Русия

В момента в болницата се намира едно 15-годишно момиче

Шест души са загинали след като 9-етажен жилищен блок в руския град Ижевск се срути, поради взрив на битова газ, предаде ТАСС. В болница почина жена, чието състояние се оценяваше като крайно тежко. Самоличността й засега не е установена. Сред загиналите има и малко дете. Още трима от извадените живи изпод развалините са деца. В момента в болницата се намира едно 15-годишно момиче. Според лекарите състоянието му е задоволително.

Спасителните работи на мястото на произшествието продължиха цяла нощ. При издирвателната операция е пострадал един спасител. Осем апартамента са напълно разрушени. Спасителните екипи обявиха минута тишина, за да могат да се чуят евентуално викове или стонове на затрупани хора. Целият град замря – спряха и всички автомобили, като дори изгасиха двигателите си.

Със специално обучени кучета са локализирани две места, където е възможно да има затрупани хора, и там са насочени усилията по най-внимателно разчистване. Въпреки това заплахата от размествания на тежките бетонови развалини е голяма, включително и за спасителите. Някои от бетоновите плочи са надвиснали опасно и могат да рухнат окончателно всеки момент, усложнявайки още повече операцията и работата на спасителите.

В разчистването на останките от сградата участват над 1000 души и безпилотни летателни апарати, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. Много обитатели, които не са били в сградата си в момента, са крайно притеснени за съдбата на близките си, останали вътре. Товарен самолет Ил-76 докара от Красноярск 100 специално обучени спасители от Сибирския издирвателно-спасителен отряд.